Lindenpoort Reusel maakt einde aan verpaupering

April 2024


Op de hoek van de Lindenstraat en Zeegstraat in Reusel verrijzen op dit moment nieuwe woningen. Tegenover het eeuwbankje van D’n Ouwe Taaie stond vele jaren een lege woning te verpauperen, deze is nu gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe plan.
Het lege pand was voor buurtbewoners al langere tijd een doorn in het oog, niet alleen omdat het leeg stond,  maar ook vanwege de vervallen staat. Maar concrete plannen tot nieuwbouw bleven lang uit. Het bouw- en ontwikkelbedrijf Gebroeders van Gisbergen uit Hooge Mierde heeft nu de koe bij de horens genomen en een nieuw bouwplan ontwikkeld dat zes woningen omvat.  Door de situering, deels met de voordeur naar de Zeegstraat en deels aan de Lindestraat, wordt er meteen een verbinding gemaakt met deze twee straten. De vervallen woning die er eerder stond lag met de voordeur ver van de weg af, waardoor de bebouwing met een grasveld onderbroken werd.
In het bouwplan verrijzen er drie half vrijstaande woningen met garage/berging, twee duo woningen (ieder één etage) die aangemerkt worden als starterswoning en een vrijstaande woning met berging.
De architecten van Gewoon architecten hebben  het plan uitgewerkt en ze hebben er voor gekozen om elk  blok een andere uitstraling te geven, waardoor er variatie ontstaat. De woningen worden uitgevoerd naar de hedendaagse standaard en er wordt extra ingezet op duurzaamheid met extra zonnepanelen en een zuinige warmtepomp. Nathalie van Gisbergen/Lommers makelaars hebben gezorgd voor de verkoop.
Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt en naar verwachting gaat begin mei de schop echt in de grond. Met een bouwtijd van tien maanden kan de oplevering in het voorjaar van 2025 al plaats vinden. De initiatiefnemers hebben zich ingespannen om in plan Lindepoort twee betaalbare starterswoningen in het geheel op te nemen, deze zijn in de markt gezet voor twee ton. Alle woningen zijn inmiddels verkocht!