Schappen weer gevuld
Familie Bijl organiseert donatie voedselbank

December 2020

Theo Raes, Jan Roest en Resie Versteynen van de voedselbank ontvangen de levensmiddelen van Nina Bijl

,,Hier de blikken en daar de spaghetti.” De vrijwilligers van de voedselbank Bladel-Eersel-Reusel hadden gisteren alle ruimte in hun busje nodig om de producten die de familie Bijl bijeen bracht, af te voeren. De deelnemers aan de voedselbank die komende vrijdag in Bladel weer hun wekelijkse pakket afkomen halen, zullen deze week een goed gevulde doos tegen komen.

,,Hier zijn we enorm blij mee,” zegt Resie Versteynen, vrijwilliger/secretaris bij de voedselbank. ,,Elke week bedienen we zo’n veertig gezinnen en met dit soort acties zijn we altijd enorm blij. Op het moment dat Reuselse Fiona Bijl mij belde, was ik totaal verrast, we hebben ook wel een uur met elkaar aan de telefoon gehangen.”
Fiona Bijl over haar actie: ,,Mensen die het wat moeilijker hebben in onze samenleving gaan mij erg aan het hart. Normaal kom ik voor mensen op vanuit mijn politieke ambitie (ze is raadslid voor de PvdA in Reusel-De Mierden -red). In de maand november kregen alle deelnemers van de postcodeloterij een tegoedbon van 12,50 waarmee ze bij de Albert Heijn vegetarische producten konden halen. Het bracht ons op het idee om de mensen die de bon zelf niet willen besteden, te vragen dit te doneren aan de voedselbank. We plaatsen een oproep om hun bon bij het Reuselse gemeentehuis in de bus te doen en samen met mijn dochters Nina en Anna haalden we het resultaat op. Er zaten veel persoonlijke reacties bij, echt hartverwarmend. Daarna hebben we bij de Albert Heyn in  Bladel de auto enkele keren vol geladen.
,,Met deze actie hebben we de komende weken weer voldoende voorraad voor de houdbare producten,”: legt Resie Versteynen uit. ,,Aan verse producten hebben we nog vaak een tekort.”
Ze vermoedt dat de mensen die er aankloppen nog maar het topje van de ijsberg vormen. ,,Ons ledental bleef dit jaar vrij constant, maar we krijgen veel signalen van nog veel meer mensen die het nodig zouden hebben. Maar hier in de Kempen ligt er echt nog wel een drempel om je te melden.”