Training Unit nu ook in Reusel
Muay Thai in oude sigarenfabriek

September 2020

De geur van de tabak is er net weggetrokken, nu maakt Ludo Kaethoven (55) zich op om een aantal uiteenlopende sportlessen te gaan verzorgen in de oude karel 1 gebouwen aan de Turnhoutseweg in Reusel. Waar ooit de sigarenmakers schouder aan schouder de sigaren in elkaar draaiden, staan nu een 36 m2 grote boksring en een kooi voor kooigevechten.
,,Sport is een mooie manier om met je eigen lichaam bezig te zijn en om gezond te blijven,” zegt Ludo Kaethoven. ,,Het is wel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en de grenzen te bewaken.”
De oud Reuselnaar keert weer een stukje terug naar zijn roods, in de plaats waar voor hem de liefde voor de sport begon. Als doorgewinterd duursporter verkende hij op tal van sportonderdelen, soms samen met zijn partner Debby Urkens, de grenzen van de sport. Hij nam deel aan de Dutch Extreme en onlangs nog aan de Eco Challenge op de Fiji eilanden (op dit moment uitgezonden op de betaalzender Prime tv). Maar hij begeleidt ook individuele sporters in personal training, daarnaast biedt hij nabij het sportpark in Bladel al een uiteenlopend aantal buitensporten aan.
Reusel is voor hem een logische uitbreiding, omdat zaken als Muay Thai, kooivechten en crossfitt nog niet in deze omvang in de Kempen zijn.
Het oude Karel 1 gebouw aan de Turnhoutseweg kent al een lange geschiedenis. In de periode dat de sigarenindustrie De Kempen groot maakte, werkten er honderden arbeiders. Nu is het een bedrijfsverzamelgebouw en Kaethoven zag zijn kans toen er 9000 meter beschikbaar kwam. Helemaal aan de achterzijde van het gebouw staan de deuren uitnodigend open en wordt er nog gewerkt aan de inrichting. De grote witte boksring ligt al klaar om gebruikt te worden, verder in de grote hal veel robuuste materialen als zware ballen, ijzeren gewichten en klimtouwen.
,,We willen er een uiteenlopend aantal trainingen aan gaan bieden,” legt hij uit. Het Muay Thai is populair bij de jeugd en crossfit is flink in opkomst, vooral bij jonge vrouwen.
Hij stelt dat iedereen die interesse heeft in een van de sporten, ook personal training is mogelijk, zo binnen kan lopen. ,,Voor een aantal onderdelen is het wel goed om te beginnen met de opbouw van algehele fitheid,” legt hij uit. ,,Daarna kan er specifieker getraind worden.”
Op zaterdag 26 september is er een open dag en op 1 oktober gaan de deuren open.