Inge en Johnny van raak gaan Back to basic
Roompot bij de boer, alleen Koos Konijn ontbreekt

Maart 2020


Bij de ingang stopt de wifi en als de zon onder gaat heb je enkel nog het licht van kaarsen. ‘s Morgens geen kopje koffie uit de automaat, maar eerst het vuur aanmaken en het water koken voor je op de potkachel je bakkie kunt maken. In de tent slaap je in de bedstee en de douche is een oude zinken emmer met gaatjes erin. Op de boerderij van de BoerenBed camping is ‘back to basic’ het uitgangspunt. Vanaf dit seizoen zijn de accommodaties bij de boer ook te boeken via Roompot, je komt dan terecht op kleinschalige campings, zoals de Brabantse Hei van Johnny en Inge van Raak uit Hooge Mierde.
Of het ondanks of dankzij Corona is, de vraag naar kamperen in eigen land neemt op dit moment alleen maar toe. Voor Roompot is het aanleiding om het aanbod uit te breiden met 27 nieuwe locaties. Geen grootschalige vakantieparken, maar echte boerderijen, waar gasten met enige luxe en met alle comfort van de sfeer op het platteland kunnen genieten. Roompot is hiervoor een exclusieve samenwerking aangegaan met BoerenBed.
,,Het back to Basic heeft mij altijd geïnspireerd,” zegt Inge van Raak. Bij mij oma zag ik de oude dingen staan en als ik ernaar vroeg vertelde ze erover.
,,We zien veel mensen uit de steden hier komen om te onthaasten,” vult Johnny aan.
 Bij hun camping waar zes grote tenten staan, hebben ze ook nog een schattig boerderijwinkeltje. Johnny runt de boerderij en Inge de camping en winkel, samen helpen ze elkaar waar nodig is.
,,Wij kiezen heel bewust niet voor de massa en het grootschalige,” vervolgt Inge. ,,Laat dat nu ook net datgene zijn waar Roompot naar op zoek was.”
,,Daarom kunnen de kinderen meekijken als het vee gevoerd wordt, maar ze kunnen er ook van proeven als ze hier een barbecue pakket uit de winkel afnemen,” zegt Johnny.
Hun camping Brabantse Hei aan de Luther 23 in Hooge Mierde ademt de rust en de sfeer van vroeger uit. In en rond de tent is er alles aan gedaan om dat terug te laten komen. ,,Je hebt geen elektriciteit, dus je mobieltje kun je gewoon thuis laten,” legt Inge uit. ,,Voor sommigen is dat even wennen, maar we zien het meteen aan het tempo van iedereen. Niets moet en bijna alles mag. Van een mooi kampvuur tot de pizza uit de buitenoven. Lekker toch?”
Vanwege corona zijn vanaf 1 april als de camping opengaat nog enkele voorzieningen afgesloten. Omdat elk gezin zelfvoorzienend kan zijn, zijn er weinig extra beperkingen.