Terrastheater Hooge Mierde succesvol

Frappant weet publiek te bespelen

 

 ED en hilverbode sept 2010

Hooge Mierde – De spelers van de Belgische groep Frappant wonnen zondag 5 september in Hooge Mierde de eerste editie van het terrastheater. De spelers uit Hoboken bleven toneelgroep ’t Ros uit Knegsel nipt voor maar de Knegselnaren wonnen wel de publieksprijs.

Op de vijf terrassen – er werd gespeeld bij de drie dorpscafés, bij gemeenschapshuis de Schakel en op het Myrthaplein – kon het publiek achterover leunen om de gezelschappen te zien passeren. Elk half uur was er een optreden van een groep, aan het einde van de middag hadden de vijf gezelschappen alle terrassen bezocht.

Gehuld in een sportbroekje namen de spelers van Frappant het publiek mee in hun eigen fantasie. Het publiek reageerde massaal op de belevenissen van het duo waardoor het onderscheid tussen podium en terras vervaagde.

”Zo mag een terrastheater zijn,” glunderde organisator Jos Jansen. Het is niet alleen kijken maar ook een stuk meebeleven.

 

Jansen wist de zangers van Myrtha Nova te bewegen om achter het nieuwe initiatief te gaan staan en het publiek vijf voorstellingen op een rij te bezorgen. Vijf terrassen in het centrum van Hooge Mierde bruisten hierdoor van gezelligheid, tussen de theatervoorstellingen door waren er nog optredens van enkele muzikale dorpsgenoten.

 

“We willen er in de toekomst naar groeien een combinatie van straat- en terrastheater dat met elkaar afgewisseld wordt,” zo keek Jansen al vooruit.

 

fotos:

Het duo Mieke Wouters en Nel Jansen zorgde als ‘Mierds Broederschap’ voor een hilarisch tafereel.

 

De winnaars (vlg de jury) van Frappant

de winnaars (vlg het publiek) van 't Ros uit Knegsel