Van oktober 2015 tot december 2019 vertelde ik maandelijks live een verhaal voor publiek in het Kempisch uurtje. Dat Kempisch uurtje, met daarin die verhalen, zijn digitaal terug te vinden op de website van kempen tv.
HW
 

Harrie Jansen bleef in zijn hart altijd boer

oktober 2015


In zijn hart is hij boer. Daar droomde hij van als kind en dat werd hij door te helpen op de boerderij van zijn broer en later zijn neven. Harrie Jansen zag het levenslicht aan het Vooreind in Hulsel. Samen met zijn broers Jan en Toon voelde hij zich erg verbonden met de familie, maar ook met de boeren in Hulsel.
Maar het leven liep voor hem anders dan dat hij zich als kind voorstelde. Niet hij, maar zijn broer zette de familie boerderij door. Hij schikte zich in zijn lot en verleende voor hem hand en spandiensten. Als tegenprestatie zorgde zijn familie voor huisvesting en voor aandacht. Hij was en bleef één van hen.
Door de jaren heen kon er niemand beter een slootje vegen of een paard inspannen dan Harrie. Hij liet zich horen in het Hulselse kerkkoor en liet zich zien als supporter van zijn voetbalclub VV Hulsel.
Op latere leeftijd vond hij een mooi eigen plekje in Kempenland in Bladel, maar hij bleef zijn dorpje Hulsel trouw. Per (aangepaste) fiets verkende hij vrijwel elke dag de omgeving en ook al liepen zijn fysieke mogelijkheden terug, hij bleef wat hij altijd had willen zijn: boer.

In herinnering:
Op 29 november 2021 overleed Harrie in Kempenland in Bladel, waar hij nog altijd woonde. Zijn leven was geleefd, alle dingen die hij had willen doen gedaan. Een bijzondere man is heengegaan

Harrie werd 89 jaar en overleefde al zijn broers.