Mensen verzamelen soms de meest opmerkelijke dingen, daarom maak ik voor Kempen TV een tijd lang reportages van deze verzamelingen: De verzamelaars uit De Kempen. Elk verhaal is ook terug te zien op de website kempentv.nl onder het hoofdstuk Verzamelaars.


Annelies Dings verzamelt rozenkransen
 
Oktober 2019

 
Annelies Dings uit Hoogeloon verzamelt al vele jaren rozenkransen. Ze heeft er al zo’n 150 aan de muur hangen en ze kent van vrijwel allen de geschiedenis. In een uitzending van Kempen-tv in de rubriek De Verzamelaar, vertelt ze honderduit over haar imposante verzameling. Ze heeft exemplaren die ooit door monniken gedragen werden en de herkomst is van vele landen. Diverse van haar rozenkransen figureerden al op het toneel of bij andere activiteiten. Ze blijft altijd haar ogen open houden om weer nieuwe exemplaren op de kop te tikken. Ze houdt zich ook altijd aanbevolen om bijzondere exemplaren, als het kan uit exotische oorden en vooral rozenkransen met een verhaal erbij.
De uitzending van deze verzamelaar is ook blijvend te zien op www.kempentv.nl. De uitzending vond plaats in oktober 2019