Mensen verzamelen soms de meest opmerkelijke dingen, daarom maak ik voor Kempen TV een tijd lang reportages van deze verzamelingen: De verzamelaars uit De Kempen. Elk verhaal is ook terug te zien op de website kempentv.nl onder het hoofdstuk Verzamelaars.

Don Rademakers spaart etiketten van bierflesjes
 
Mei 2019

Mappen en mappen vol met bladen, beplakt met etiketten van bierflesjes.
Ooit spaarde Don Rademakers (62) uit Wintelre het hele flesje, maar dat begon al snel uit de klauwen te lopen. Als zijn vrouw zijn hele verzameling af wilde stoffen was ze bijna een hele dag bezig.
Daarom besloot hij de etiketten er maar af te gaan weken en alleen de etiketten te gaan sparen.
Inmiddels is zijn verzameling ook naar een zolderkamer verplaatst, voor Don geeft dat als voordeel dat hij er ongestoord doorheen kan bladeren.
In de tien mappen die hij al vol heeft, zitten op dit moment zo’n 5500 etiketten. Van bepaalde merken, zoals Bavaria, heeft hij bijna alleen al een hele map vol. Zo merkte hij dat er van dat merk ook veel buitenlandse etiketten in omloop zijn, die geheel afwijken van wat er in de Nederlandse winkels ligt.
Maar om een etiket te bemachtigen moet je eerst wel het flesje kopen of in bezit krijgen. Als je dat flesje eenmaal hebt, kun je het ook net zo goed leeg drinken: zo ontstond de tweede hobby van Don: zoveel mogelijk verschillende flesjes bier nuttigen.
Zijn verzameling laat zien dat hij er al veel geproefd heeft.

 
De uitzending waarin Don vertelt over zijn opmerkelijke verzameling wordt in mei 2019 uitgezonden op kempen-tv. Mis je de uitzending? Zoek het dan op via kempentv.nl of via youtube.