Mensen verzamelen soms de meest opmerkelijke dingen, daarom maak ik voor Kempen TV een tijd lang reportages van deze verzamelingen: De verzamelaars uit De Kempen. Elk verhaal is ook terug te zien op de website kempentv.nl onder het hoofdstuk Verzamelaars.


Huub Joosten verzamelt suikerzakjes
 
Januari 2020


Al een groot deel van zijn leven verzamelt zestiger Huub Joosten uit Hooge Mierde suikerzakjes. Hij heeft berekend dat hij er ongeveer 130.000 heeft, maar ook dat als hij ze allemaal wil verwerken in zijn plakboeken, hij tot zijn honderdste verjaardag bezig is.
In deze editie van De Verzamelaar vertelt Huub over zijn grote passie. Hoe hij min of meer toevallig de eerste suikerzakjes kreeg bij de blueband en hoe hij later met zijn auto vol geladen uit het midden van het land kwam. Suikerzakjes van gerenommeerde restaurants, zoals van de Valk en suikerzakjes uit heel Europa, maar ook de rest van de Wereld. Zakjes die hij zelf kreeg bij de koffie, maar nog veel meer verzamelden anderen die voor hem. Dan krijgt hij weer een pakketje in de brievenbus en begint het uitzoeken weer.
Huub vraagt zich wel af wat er op termijn met zijn levenswerk gaat gebeuren. Hij is weliswaar lid van een vereniging van suikerzakjes-spaarders, waardoor hij ook beurzen bezoekt. Maar een directe opvolger voor zijn verzameling heeft hij nog niet; Daarom doet hij voorlopig nog alles zelf met één troost: hij heeft de suikerzakjes die er zijn nog lang niet allemaal in zijn bezit.