Als je lacht ga je sneller
Zondag 20 maart Wandeltocht en trailrun

Maart 2022De teamleden van Als je lacht: Maria van Eijken, Liesbeth van Zon, Arja v d Broek, Karin v Gestel, Marlies v d Graaf, Astrid Dieker, Anastasia Somers,  Karin de Jong,  Antoinette v Doormaal, Jan Schellekens en Damian v d Berg. Niet op de foto Annemarie v d Schoot, Wilma Vissers en Ger van Beers.

Iedereen die een prestatie neer wil zetten stelt zich een doel, maar om dat doel te bereiken kun je ook een motto bedenken. Dat deden ook de leden van de wandel/hardloopgroep uit Hilvarenbeek: Hun motto was dusdanig motiverend dat het nu hun naam is: Als je lacht ga je sneller. Op 22 en 23 april gaan ze in twee dagen tijd 105 kilometer wandelen/hardlopen bij de Vrijthof-Vrijthof bike challenge.
Voorafgaand hebben ze een wandeltocht/trailrun zondag 20 maart
“Lachen is gezond en dat zullen we nodig hebben want om in twee dagen zo’n afstand af te leggen, daarvoor moeten we alles uit de kast halen,” zegt Jan Schellekens, een van de deelnemers uit het team. Het Beekse team is een gemêleerd gezelschap, zowel wat betreft leeftijd als sportervaring. Neem Maria van Eiken. Met haar 77 jaar is ze de nestor uit de groep, maar ze streeft daar maar net Ger van Beers voorbij, die met zijn 75 jaar nog steeds niet genoeg kan krijgen van het hardlopen. Maar of dat hetzelfde is als twee dagen aan een stuk ruim 50 kilometer wandelen wat hij nu gaat doen? Andere leden in het team, waaronder Antoinette van Doormaal, Karin v Gestel, Wilma Visser en Liesbeth van Zon gaan hardlopen. Over 105 km is dat twee dagen achtereen meer dan een marathon per dag! De andere hardlopers zullen in tweetallen samen elke dag meer dan 50km lopen, ook al geen geringe opgave.De lopers uit het team krijgen verzorging van Arja van den Broek en Astrid Dieker die hen per fiets zullen volgen.Maar ook al hebben de deelnemers op dit moment hun handen vol aan hun eigen training, ze zien ook nog kans om een voorbereidend evenement te organiseren: een wandeltocht en trailrun op zondag 20 maart. Met die voorbereidende activiteit willen ze als team een bijdrage bijeen brengen voor de Vrijthof-Vrijthof Challenge die een bijdrage aan het KWF als doel heeft.
Wandeltocht en trailrun
Zowel voor het wandelen als het hardlopen kun je vertrekken vanaf het clubgebouw van Achil ’87 aan de Uranusstraat 3 te Hilvarenbeek. De wandel-afstanden zijn 6, 9 en17 km en starten is mogelijk tussen 9.15 en 11.30u. De Trailrun heeft afstanden van 9 of 17 kilometer en er kan in drie 3 tempo’s worden gelopen onder begeleiding van een loper (haas). De start daarvan is om 9.00u
Voor alle deelnemers is er onderweg een kop koffie en op het einde staat er nog een heerlijke kop soep te wachten. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen die deel wil nemen is welkom vanaf 9.00 u.
De kosten voor deelname zijn 8 euro per persoon.
Auto wassen
Een tweede activiteit van Als je lacht ga je sneller is een auto-was-event op zaterdag 9 April. Je kunt dan je auto laten wassen door de teamleden op het terrein van Broeckx Recycling aan de Notelstraat 47 te Esbeek Terwijl uw auto wordt gewassen kun je ook nog heerlijke broodjes hamburger of broodje gehaktstaaf kopen. De opbrengsten van beide events komen volledig ten goed aan Vrijthof-Vrijthof -KWF