Danielle Bouw haalt met Sixteen 4 one het beste naar boven

December 2021


Na de inschrijving van de Challenge op 5 november ‘21 gingen meteen de trossen los voor de teams om de eerste sponsorbijdragen binnen te halen. Kenneth Alting, de absolute koploper in de eerste editie, verraste al snel met enkele flinke bijdragen, daarna kwamen de woeste Heitrappers uit Hooge Mierde sterk opzetten en namen de koppositie over. Maar eind november was daar ineens Danielle Bouw (38) uit het Gelderse Putten. Met haar team Sixteen 4 One kwam ze ineens op de bovenste plek, zowel individueel als met haar team.
“In 2019 nam een collega van mijn vriend aan de Vrijthof-Vrijthof Challenge deel,” begint ze haar verhaal. “We hebben een vriendengroep waarin we al aan meerdere acties deelnamen, zoals de Duchenne Heroes. Toen dit jaar ook nog de vader van die vriend aan kanker overleed stond het voor ons vast: wij willen graag iets voor het KWF doen. De Vrijthof-Vrijthof Challenge is nu voor ons de ideale plek waar dit kan, hier komen onze sportieve en goede doelenambities perfect samen.”
Danielle, die in het dagelijkse leven een eigen buitsportbedrijf heeft, kreeg vijftien anderen zover om in te schrijven, waarna hun team compleet was. Daarna begon ze al meteen na te denken over op te zetten acties.
“Ik kende Henk Ruijtenberg die met Care for Human gezondheidschecks verzorgt. Toen ik hem voorstelde om samen iets te organiseren was hij meteen enthousiast en met slechts weinig voorbereidingstijd organiseerden we een ‘forrestrun’, een bosloop over 5 en 10 kilometer. We besloten om geen inschrijfgeld te vragen, maar wel een vrije gift. Dat pakte ongelofelijk goed uit want er waren deelnemers die vooraf al hun eigen actie hielden om zoveel mogelijk in te leggen. Er kwam zelfs een jongeman aan de start die zelf al 1000 euro opgehaald had.”
De Forrestrun werd een groot succes, niet in de laatste plaats omdat het kort voor de laatste lockdown plaats vond. Daarna kon elke euro die er was binnengehaald worden ingebracht voor het team Sixteen 4 One in de Vrijthof-Vrijthof Challenge: Danielle boekte 3375 euro over en in totaal stond het team op 1 december op 7445 euro.
“Dit geeft ons een ongelofelijk goed gevoel,” zegt ze. “Dat we nu voor even bovenaan staan in het sponsorklassement zegt ons niet zoveel want andere teams zoals de Woeste Heitrappers of de Toerclub Netersel zullen daar zeker nog wel overheen gaan. Maar wij weten dat elke euro die binnenkomt voor het KWF is en daar doen we het voor.”