Met Paul van Bijsterveldt speciaal in gedachten
Wielervereniging Diessen doneert bijdrage toertocht

December 2021


In Diessen vond de jaarlijkse mountainbiketocht van Wielervereniging Diessen (WVD) plaats. In de vroege ochtend vertrokken 543 deelnemers voor een mooie tocht over de velden en door de bossen rond Diessen. Het werd een editie met een bijzonder randje.
Nabij De Utrecht fietsten de mountainbikers over de Hertgang en ze passeerden de bruggetjes over de Reusel. Nabij de Dunse Duinen moest iedereen even van de fiets bij de passage van de houten brug, waarna het weer langs de randen van de Flaes verder ging. En al bij de stop bij Jan Heuvelmans, waar de eerste zweetdruppeltjes plensden, werd duidelijk dat de inspanning meer dan loonde. Want behalve met het sportieve aspect waren de deelnemers die dag met nóg een aspect bezig: hoe blijf ik gezond.
Een van de stuwende krachten achter de Wielervereniging Diessen was al jaren Paul van Bijsterveldt. Hij zette zich in voor alle activiteiten en reed in 2019 de eerste editie van de Vrijthof-Vrijthof Challenge om geld in te zamelen voor het KWF. Dat hij daarna zelf getroffen werd door kanker is onbeschrijfelijk droevig. Dit jaar overleed hij na een kort ziekbed op de leeftijd van 59 jaar. Mede daarom werd één euro van de inschrijving van alle deelnemers van de Diessense tocht gedoneerd aan het KWF.
Afgelopen week was het zover dat er 543 euro bijgeschreven kon worden voor het KWF. Vanuit Wielervereniging Diessen werd het gehele bedrag gestort als sponsorbijdrage voor de clubleden die nu opnieuw de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge gaan rijden. Zo staan er in de vroege ochtend van 23 april 2022 ook dertien bikkels van WVD aan de start. Zij kijken dan letterlijk vooruit naar Hilvarenbeek, maar daar moeten dan nog wel ruim 150 loodzware kilometers voor worden afgelegd, maar de wetenschap dat ze de tocht ook een stukje rijden voor hun teamgenoot die er zelf niet meer bij kan zijn zal hen sterken.
Wil je WVD ook een hart onder de riem steken? Dat kan via vrijthofvrijthof.nl/deelnemeroverzicht en zoek de leden van Wielervereniging Diessen.
Voor andere bijdragen of informatie over sponsoring kun je ook een mail sturen naar sponsoring@vrijthofvrijthof.nl