Voorjaarsklassiekerpoule La Ligue du Soigneur.

Maart 2021


Wielrennen is mateloos populair. Toon jouw kennis en voorspel nu uitslagen van de voorjaarsklassiekers

en Dat de populariteit van het fietsen een samenhang heeft met alle beperkingen rond Corona is inmiddels wel bekend. De populariteit is te meten in de verkoop van fietsen, de sporters die op de mountainbike en renfiets stappen, maar ook hoe het profwielrennen gevolgd wordt. Wie heeft er niet genoten van Mathieu van de Poel in de Strada Bianchi?
Om in deze tijd waar we nog met de nodige beperkingen te maken hebben toch nog een uitdaging te vinden, komt er nu de (gratis) wielerpoule waarin je kunt scoren met de aanstaande voorjaarsklassiekers.
De organisatie van de Vrijthoftocht die het organiseert maakt er meteen een uitdaging van om er een bijdrage voor het KWF uit te halen.
Op 17 april aanstaande zou eigenlijk de tweede editie van de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge plaatsvinden. Het behoeft weinig uitleg waarom de organisatie heeft moeten besluiten om deze
Mountainbiketocht voor het KWF een jaar uit te stellen. Deze nieuwe poule is tevens om het gemis van de spanning in april voor deelnemers en supporters te compenseren. De voorjaarsklassiekerpoule wordt gehouden onder de naam la Ligue du Soigneur.
Le Soigneur is het extra blond speciaal bier dat de organisatie van de Vrijthof Vrijthof Bike Challenge
(stichting Jandrea) heeft uitgebracht als beloning na de meet voor gedane inspanning. Soigneur is een oude wielerterm: de verzorger die de renner na de koers weer oplapt. De opbrengst van dit blonde bier is net als die van de Challenge geheel bestemd voor het KWF.
De poule is heel eenvoudig en laagdrempelig opgezet. Om deel te nemen hoef je alleen maar een
teamnaam te verzinnen en acht renners uit een lijst te selecteren die jouw team vormen. De teams die
het beste presteren in de Ronde van Vlaanderen, ParijsRoubaix, Amstel Gold Race en Luik
BastenakenLuik winnen mooie Soigneur prijzenpakketten met onder andere de felbegeerde Le
Soigneurwielershirts. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven en om deelname laagdrempelig te houden is inschrijven en meedoen gratis. Om mooie prijzen te kunnen winnen hoef je overigens niet per sé in te schrijven; laat op social media met de hashtag #lesoigneur zien hoe jij met je Soigneur van de voorjaarsklassiekers geniet en maak kans op één van de drie gevulde Soigneurborrelplanken.
Het inschrijfformulier en meer informatie over La Ligue du Soigneur is te vinden op de website
www.lesoigneur.nl.