Ook jongeren dromen van avontuur
Kids Challenge komt eraan.

Januari 2022


Tegelijk met de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge, wordt dit jaar op 23 april een eigen mountainbiketocht voor jongeren van 7 tot en met 16 jaar georganiseerd. De MTB tocht wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Samenwijs Opvang en gaat over de afstanden 15, 25 en 50 kilometer.
De jongeren starten aan de Vrijthof in Hilvarenbeek waar in kleine groepjes wordt vertrokken. Van daaruit wordt onder begeleiding gefietst en het laatste deel van de tocht wordt gedeeld met de grote Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge die ook die dag plaats vindt. Onderweg is er een pauzepost waar de kinderen wat kunnen eten en drinken om het energieniveau weer op peil te krijgen. Hét grote moment is natuurlijk de finish op het Vrijthof van Hilvarenbeek waar alle deelnemers op een podium onthaald worden.
De tochten van 15 en 25 km zijn uitgezette tochten waar pijlen de richting aangeven. De tocht van 50 km is een GPS tocht, hiervoor is er in elke groep minimaal één deelnemer of begeleider nodig die fietsnavigatie heeft. 
Begeleiding
De Kids Challenge kan uitsluitend doorgaan als er voldoende begeleiders zijn die met de kinderen mee willen fietsen. Dit kunnen ouders en verzorgers zijn, maar ook ooms, tantes of grote broers en zussen. Zij kunnen zich tegelijk met de inschrijving van de deelnemer aanmelden.

Onder de deelnemers dit jaar zijn net als drie jaar terug broer en zus Maud (9) en Daan (11) Schilders. Beiden zijn ze leerling op het Starrenbos in Hilvarenbeek, Daan in groep acht en Maud in groep zes.
Bij de eerste editie drie jaar terug hadden ze als 6 en 9 jarige nog de handen vol aan de kortste afstanden, maar dit keer durft Daan het zelfs aan om voor de 50 kilometer te gaan. Maud twijfelt nog tussen de 15 en 25 kilometer
Wat Maud wel weet is dat ze cup cakes wil gaan bakken om met de verkoop daarvan een sponsorbedrag voor het KWF (het doel van de tocht) bijeen te krijgen.
Aanmoedigen
De kinderen krijgen ook de gelegenheid om sponsoren te vinden die hen ondersteunen. Ze verdienen het dus om aangemoedigd te worden als ze uiteindelijk over de finish komen. Iedereen kan de deelnemers per groep ook volgen via de Vrijthof-Vrijthof app.

Inschrijven
Deelname is geheel gratis en inschrijven gaat makkelijk via via vrijthof.vrijithof.nl/kids/challenge.

De organisatie zal na de inschrijving de ouders en verzorgers informeren over alles wat belangrijk is voor de deelname. Ook zal het mogelijk zijn om voor de deelnemer een gaaf Challenge-shirt te bestellen. Kort voor de Challenge zijn er twee avonden om de starttas op te halen met daarin het startnummer en een polsbandje. Als je kleding hebt besteld kun je die ook meteen meekrijgen. Als je het dan niet op kunt halen, dan kun je op zaterdagmiddag kort voor de start je starttas in ontvangst nemen aan de info-balie op de Vrijthof. Zorg dan wel dat je ruim op tijd bent, zodat je de start niet mist!