Titel

In twee edities over de miljoen euro
Opbrengst Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge nog hoger dan verwacht

Juli 2022

Aan de Vrijthof-Vrijthof bikechallenge namen mensen individueel of per groep deel. Jos Horrevorts reed de 160 km samen met zijn zoon Bart en dochter Simone
Het KWF krijgt deze maand een bedrag van 771.655,13 euro uitgekeerd om te besteden aan onderzoek naar kanker. Samen met de ruim 235.000 euro uit de eerste editie van de Hilvarenbeekse mountainbiketocht (waar dit jaar ook wandelaars en hardlopers deelnamen) gaat het totale bedrag de grens van 1 miljoen euro voorbij, zo maakte voorzitter Willem van Abeelen afgelopen week bekend.
Na de succesvolle eerste editie in 2019 startten op 22 en 23 april van dit jaar meer dan 1.000 fietsers en 100 wandelaars/hardlopers in Maastricht voor hun deelname aan de tweede editie van de Vrijthof-Vrijthof Challenge. De paden op en de lanen door, geoefend of met wat minder voorbereiding. Na deze monstertocht werd iedere deelnemer op het Vrijthof in Hilvarenbeek persoonlijk ontvangen. Met een lach of met een traan en allen extra beloond met een speciale medaille.
Voor zowel de organisatie als de deelnemers had de dag niet beter kunnen zijn. Onder perfecte omstandigheden en gesteund door een ongelofelijk aantal donaties dat door de deelnemers zelf binnengehaald was, werd het een dag vol van inspiratie en energie.
De teller van de donaties liep ook die dag nog verder op, mede doordat er veel bijzondere initiatieven opgezet waren om de bijdragen omhoog te krikken. 
Willem van Abeelen daarover: “Het is bijzonder om te zien dat het evenement zo gedragen wordt en dat er heel creatief wordt gedacht om de donaties te stimuleren, we zagen al snel dat het bedrag van de eerste editie gemakkelijk gehaald zou worden.”   
Op de avond van het evenement konden de broers Mark en Willem van Abeelen al onthullen dat er ruim 700.000 euro bij elkaar was opgehaald, maar dat bleek nog niet alles want het doneren liep nog even door.
Derde editie.
Nu de tweede editie geheel afgesloten is, heeft het bestuur de datum van de derde editie vastgesteld: dat wordt in het voorjaar van 2025. De inschrijving voor iedereen die deel wil nemen start op 5 november 2024 om 20.00 uur.
Iedereen die steeds op de hoogte wil blijven kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief op www.vrijthofvrijthof.nl