Peter van der Maas haalt weer het beste naar boven

April 2022


Op maandag 18 april (tweede paasdag) geeft Peter van der Maas een optreden voor het goede doel. Dit keer géén Brabants kampioenschap, géén Keiebijters en ook niet voor eigen gewin: dit keer gaat hij de ton in voor het KWF bij de matineevoorstelling de MaraTonpraatmiddag
Peter van der Maas is geboren en getogen in Hilvarenbeek, maar hij sloeg zijn vleugels al op vele manieren uit. Het tonpraten begon voor hem ooit met een geintje bij de zittingsavond van de Pezeriken, maar hij voelde zich in de ton dermate goed thuis dat hij verder ging. De optredens werden talrijker en steeds verder van huis geboekt en gaandeweg kwamen daar ook enkele opmerkelijke deelnames bij, zoals zijn optredens bij de Helmondse Keienbijters, voor kenners het hol van de leeuw.
Maar dit keer is hij weer te zien in zijn eigen Hilvarenbeek maar wel met die beperking dat zijn optreden hier eenmalig is en voor een klein publiek. In de Gouden Carolus zijn de zitplaatsen beperkt, waardoor bij de kaartverkoop geldt: wie het eerst komt het eerst maalt en: op=op.
Met zijn optreden combineert hij twee passies want naast het tonpraten heeft hij ook een passie voor mountainbiken en dat wil hij een week na zijn optreden gaan doen. Met zijn deelname aan de Vrijthof-Vrijthof Bike-challenge zet hij zich meteen in voor het KWF, dat als goede doel aan deze tocht gekoppeld is. Deze challenge, waarbij hij ruim 150 kilometers voor de kiezen krijgt, is een serieuze onderneming, weet hij uit ervaring. Daarom wil hij goed beslagen ten ijs komen. Dat geldt niet alleen voor de training voor die tocht, maar ook voor de sponsoring die hij ervoor wil doen: daarvoor is deze MaraTonpraatmiddag.
Ook bijzonder: hij doet het optreden (net als het fietsen) dit keer met zijn broer Jozef.
"In deze wereld gun je iedereen een gezond en lang leven", legt hij zijn drijfveer voor deze bijzonder actie uit. "Helaas is het zo dat een gezond leven niet iedereen gegund is, zo verliezen we nog teveel van onze naasten aan kanker. Er zijn nog veel jonge mensen, die nog een mooi leven voor de boeg hebben en die elke dag knokken. Mensen die elke dag een marathon afleggen. Daarom wil ik met deze actie diep gaan en ga non-stop vier van mijn buuts spelen. Dat zijn overigens vier andere buuts dan dat ik bij een vorige sessie voor de Vrijthof-Vrijthof heb gespeeld." Daarnaast laat Peter weten dat de bezoekers nog een verrassing voorgeschoteld krijgen, maar wat dat is blijft nog even geheim!
Het optreden van Peter vindt op Paasmaandag 18 april vanaf 14:00 uur plaats. 
Een kaartje kost € 15,- per stuk en ze zijn te bestellen via: https://www.vrijthofvrijthof.nl/event/10