Vrijthof-Vrijthof Challenge gaat voor derde editie

November 2023Na twee geweldige edities in 2019 en 2022 is het zeker, ook de derde editie van de Vrijthof-Vrijthof Challenge gaat er komen en wel op 10 mei 2025! Liefhebbers kunnen nu al starten met de training maar eerst moeten ze nog wel een plekje bemachtigen bij de inschrijving: die gaat 5 november 2024 om 20.00 uur open.
De foto bij de finish op het Vrijthof van Hilvarenbeek was iconisch: Rob Derks die na 150 loodzware kilometers begroet wordt door Aldwin van Gils. Rob breekt kort voor de finish en in een flits gaat niet alleen de inspanning van 150 kilometer door zijn lijf, maar ook het traject dat hij afgelegd heeft met de ziekte kanker. Hij weet als geen ander dat dit voor Aldwin ook geldt, ook al beleefde die de dag van de Challenge vanuit de organisatie. De handreiking van Aldwin naar Rob was slechts een momentopname, maar hij kreeg een toegevoegde waarde door het momentum van de foto en de emotie die eruit spreekt.
Als voor de derde maal het startschot klinkt voor de mountainbikers bij de Vrijthof-Vrijthof Challenge  zijn de wandelaars en hardlopers hen al voorgegaan. De organisatie van de Challenge heeft op dit moment al één ding vaststaan: de start is net als bij de eerste editie midden op het Vrijthof van Maastricht en er komt wederom een editie voor zo’n 1500 ATB’ers en enkele honderden wandelaars en (estafette)lopers. Dat de finish op het Vrijthof van Hilvarenbeek is hoeft geen verdere uitleg.
Willem van Abeelen, voorzitter van de Vrijthof-Vrijthof Challenge kon afgelopen week niet wachten om het nieuws van de derde editie te delen. Burgemeester Evert Weijs was er zelf bij om met inspirerende woorden de organisatie in haar kracht te zetten om er weer alles aan te doen om de uitdaging tot een succes te maken. Ook de nieuwe projecteider Carina van Driel, die de organisatie gaat stroomlijnen, zag met tevredenheid hoe een kleine twee jaar voor de start al de nodige vrijwilligers de eerste voorbereidingen treffen.
Ook voor de derde editie is het ultieme doel niet gewijzigd: een grootschalige inzameling voor KWF. Het is mede daarom dat veel deelnemers, zoals Rob Derks, al uitkijken naar de nieuwe uitdaging die voor hen ligt.
Volg nu het laatste nieuws op vrijthofvrijthof.nl