Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge nadert tweede editie
Inschrijving op 5 november

November 2021Na de zeer succesvolle eerste editie van de Vrijthof-Vrijthof bike Challenge is nu de tweede editie aanstaande. Met een jaar uitstel staat de tocht nu gepland op zaterdag 23 april (2022). Omdat het om een sponsortocht voor het KWF gaat hebben alle potentiële deelnemers na het inschrijven ruim de tijd om zelf sponsoren voor hun monstertocht van ruim 150 kilometer te zoeken.
Willem van Abeelen, de initiatiefnemer van de challenge, beseft dat er tijdens zijn verjaardag op 5 november nauwelijks tijd is om van het gebak te eten. Vanaf 20.00 uur in de avond zal zijn oog vooral gericht zijn op de computer waar de website van de Bike Challenge ongetwijfeld rood op zal lichten.
“Bij de eerste editie was de tocht in twintig minuten volgeboekt en ook al gaan we nu naar een verdubbeling van het aantal deelnemers (van 500 naar 1000), de verwachting is dat het ook nu weer snel zal gaan,” zegt hij.
Het succes van de eerste tocht, waarbij ruim 230 duizend euro aan het KWF overgemaakt kon worden, heeft ook hem verbaasd.
“Ik weet uit eigen ervaring dat het mountainbiken populair is. Ook merk ik een toenemende belangstelling in het aangaan van grote uitdagingen. Nu het mountainbiken nog meer een hype is geworden zou dat de interesse voor deze tocht wel eens in de kaart kunnen spelen. Maar er is wel één beperking: om het nog behapbaar te houden als organisatie laten we niet meer dan 1000 mountainbikers vertrekken. Daarnaast zijn er een gelimiteerd aantal wandelaars en estafette-hardlopers die de uitdaging aan willen gaan.”
Voor de deelnemers aan de tweede editie heeft Willem nog wel een verrassing in petto omdat het parcours behoorlijk gewijzigd is. “We willen het voor de deelnemers uitdagend houden, al blijft tot aan het vertrek een verrassing welke punten we precies passeren,” zegt hij geheimzinnig.
Maar wat vaststaat is dat het Vrijthof in hartje Maastricht weer het vertrekpunt zal zijn. In de vroege ochtend van 23 april worden de deelnemers weer met bussen en vrachtwagens (voor de fietsen) naar de Limburgse hoofdstad vervoerd maar ditmaal rijdt er vanuit Tilburg ook een speciale Vrijthof-Vrijthof express voor de een aantal deelnemers: de trein De Karel.
Ook nieuw bij het vertrek van de eerstvolgende editie is dat er in vooraf vastgestelde startgroepen vertrokken zal worden. “Vooral in de eerste 50 kilometer is het parcours zwaar en moeten de deelnemers enkele keren van de fiets,” kijkt Willem vooruit. “Om opstoppingen te voorkomen willen we al vanaf de start het veld uit elkaar halen. Dat kan mede doordat het om een prestatietocht gaat en niet om een wedstrijd.”
De organisatie van de Challenge kreeg afgelopen week nog een kleine tegenvaller te verwerken omdat Koning Willem Alexander besloten heeft komend jaar zijn verjaardag in Maastricht te vieren. De gemeente Maastricht heeft daarop meteen alle evenementen in de week voorafgaand aan 27 april in de binnenstad on hold gezet. Voor de Vrijthof-Vrijthof Challenge betekent dit dat de start dit keer niet op maar nabij het Vrijthof plaats vindt.
De deelnemers die in willen schrijven zullen op 5 november om klokslag 20.00 uur wel dicht bij hun toetsenbord moeten zitten om kans te maken. Informatie en het verloop van de inschrijving is te volgen op de website: vrijthofvrijthof.nl.
De deelnemers kunnen na hun inschrijving op een aangegeven tijdstip gebruik maken van het bestellen van een -voor hen gratis- wielershirt waar groepen van minstens vijf personen ook een eigen logo van hun clubje kunnen invoegen.
Op het moment dat de mountainbikers op zaterdag 23 april vertrekken, zijn de wandelaars al een dag op weg voor hun tweedaagse. Informatie over zowel de bike als de wandel Challenge vind je op vrijthofvrijthof.nl
Tegelijk met de mountainbikers gaan ook de estafette-hardlopers van start. Meer info hiervoor bij Leo van Avendonk (via app op 06-50515466)