Zand in de raderen
En ineens heb je zelf corona…

Op het moment dat James Watt in 1769 patent kreeg voor zijn ontwikkeling van de stoommachine, was nog niet geheel duidelijk aan wat voor ontwikkelingen dit de basis zou zijn. Ik hoorde het verhaal van James Watt die zittend achter de kachel geboeid was door de kracht van stoom op de lagere school en afgelopen week vertelde ik dat verhaal door aan mijn kleindochter.
Maar alle machines die door Watt en latere werktuigbouwers gemaakt zijn, lopen pas goed als alle radertjes in elkaar vallen. Er ligt daarentegen altijd wel een probleem op de loer door oververhitting of doordat iets de radertjes blokkeert.
Dat overkwam mij afgelopen week.
Met het einde van het jaar in zicht had ik me voorgenomen om tijdens de feestdagen zoveel mogelijk te gaan werken, om de overbelaste verpleeghuismedewerkers optimaal te ontlasten en een steun in de rug te geven. Vanaf 26 december stonden werkzaamheden in drie zorginstellingen gepland. Maar daarnaast was ik me ook aan het voorbereiden om wat werk voor de GGD te gaan doen, zoals het vaccineren.
Omdat de GGD mij gevraagd had of ik vooruitlopend ook bij wou springen in de teststraten, was ik me ook daarvoor aan het oriënteren. Dit vergde het doornemen van tal van protocollen en een bezoek aan een testlocatie. Bij het bezoeken van zo’n testlocatie heb ik me ook meteen laten testen (eerste kerstdag). Later op de dag kreeg ik tot mijn schrik de melding: u bent positief getest op Covid-19.
Ik had niet verwacht dat er op dat moment zoveel op me af zou komen. Gelukkig had ik nauwelijks klachten, maar de gevolgen voor mij en omgeving zijn meteen wel groot.
Gelukkig had ik de dagen voorafgaand met niet veel mensen nabij contact gehad, maar daarbij waren wel mijn eigen kinderen die daardoor per direct met hun eigen gezin in quarantaine moeten.
Uit het bron en contactonderzoek door de GGD (chapeau hoeveel tijd ze daarvoor nemen) kwam niet naar voren waar ik het opgelopen kan hebben. Ik heb via mijn corona app geen melding van andere personen gehad, maar anderen krijgen nu wel een melding omdat ze bij mij in de buurt zijn geweest.
Het meest buikpijn had ik nog van het afzeggen van de diensten bij de eerste twee instellingen waar ik zou werken. Daar moet nu het eigen personeel alsnog zelf een tandje bijschakelen. Maar goed, ik kan daar nu toch niets aan veranderen.
Op het moment dat ik dit schrijf ben ik weer twee dagen verder. Ik voel me niet ziek en ook van de mensen om mij heen krijg ik geen signalen dat er verdere klachten zich ontwikkelen.
Laten we hopen dat het hierbij blijft.
Da familieleden kunnen zich over twee dagen zelf laten testen om uit te sluiten dat ze het virus opgelopen hebben.
Als dat negatief is en ik daarna 24 uur klachtenvrij ben (wat ik nu al ben) kan ik weer verder met mijn leven.
Ik ga ervan uit ergens in de week van 8 januari zelf gevaccineerd te worden en het is nog steeds een optie om daarna zelf een bijdrage te leveren aan dat vaccineren.