Gouden zorg 

Na 50 jaar zorgen nog steeds actief en vitaal

maart 2024 


Voor al degenen die samen met mij de toen nog nieuwe opleiding MBO-V startten geldt dat ze vijftig jaar actief in de zorg kunnen zijn als ze er al die tijd actief zijn gebleven.

 

Vaak wordt het niet gewaardeerd als je het teveel over jezelf hebt, misschien is dat wel een van de redenen dat ik veel verhalen over anderen schrijf (zie website verhalenuitdekempen met zo n 2000 verhalen over anderen). Maar soms mag daar wel een uitzondering op gemaakt worden. Toch? 

Onlangs vierde ik mijn 66-ste verjaardag en sprak ik met collega s over iemand die binnenkort 50 jaar in de zorg werkt. Toeval of niet, maar deze persoon is gelijktijdig met mij in de zorg begonnen, in 1974! 

Het enige verschil tussen mij en haar: zij werkte al die 50 jaar op contract voor een zorginstelling, terwijl in mijn geval de zorgopleiding incl stages en aansluitend de inzet op de medische dienst van ons Nederlandse leger daar niet in meegeteld wordt. Maar feit is wel dat ik op 20 augustus 1974 startte in de zorg en daar nog steeds actief ben.

Mijn werk voor Lunetzorg (40 jaar!) vormt daarin natuurlijk de grootste hap. Een mooie loopbaan daar in een periode dat ik ook de opleiding management volgde en als zodanig werkte. Dat ik na het verlaten van Lunet nog een toetje kreeg met vijf jaar werken op de werkvloer in de ouderenzorg maakt voor mij de cirkel rond.

Maar op het moment dat de gouden collega haar feestje viert en nadenkt hoe ze de gratificatie gaat besteden, kan ik nadenken of/hoe ik dit zelf ga vieren. Misschien wel thuis met zijn tweetjes op de bank. Lekker biertje erbij, dat was het dan.

Voor degenen die het nog even in samenvatting willen zien:

Aug ‘74 - februari ‘78 MBO-V

Febr ‘78 - mei 78 Severinus

Mei ‘78-juni ‘79 Militaire dienst  (MGD Bergen op Zoom)

Juni ‘79-juni ‘80 psychiatrie jan Wier Dongen

Juni ‘80 - sept ‘91 Lunet zorg GVT Bladel (begeleider)

Sept ‘91- 1 jan ‘98 Lunet zorg WBC Laagstraat coordinererend begeleider

Jan ‘98 - maart 2002 Lunetzorg WBC Laag- en Hoogstraat Waarnemend hoofd

Maart ‘02 - jan ‘14 Lunetzorg Hoofd WBC (Donksbergen-Boegent-Bolle Akker)

Jan ‘14 - juli ‘20 Lunetzorg teamcoach (met opleiding tot gecertificeerd coach)

Juli ‘20 - jan 25 ZZP’er in de ouderenzorg o.a. bij Thebe, Joriszorg en oktober