Met de vrolijke vrienden op stap

Vrolijke, vrolijke vrienden,
Vrolijke vrienden, dat zijn wij
Vrolijke vrolijke vrienden,
Vrolijke  vrienden dat zijn wij.

Als wij samen gaan kamperen
Naar het bos of op de hei
Dan klinkt het wel duizend keren
Vrolijke vrienden, dat zijn wij (refr)

Smorgens komt de zon ons wekken,
En de vogels zingen blij
Dan wordt t tijd dat wij gaan trekken,
Door de duinen, bos of hei (refr)


Bomal mei 2022


Enkele decennia terug was er in België een zekere nonkel Bob die zong over zijn vrolijke kampeeravonturen. Jaren later volgden Bart Peeters maar ook Samson en Gert kenden het liedje. Het werd ook het lijflied van ons familieweekend dat we vanaf 2010 jaarlijks organiseren. De mooiste herinneringen kwamen daarbij van het weekend in Bomal, in het hart van de Ardennen. Het kon dan ook niet uitblijven dat we nog een terug naar Bomal zouden gaan. Op 25 mei werd de camper gepakt en reisden we af naar de oevers van de Ourthe.
Vanaf 2011 is camping International (gelukkig) wel wat gemoderniseerd. Maar het is nog steeds een camping waar veel (bijna alles) kan. Dat heeft ook nadelen want het aantal honden blijkt bijna even groot als het aantal mensen. De helft van onze vrienden (4) arriveren op de woensdag voor hemelvaart, op de donderdag de andere 4. In de avond zien we Feyenoord weer met twee benen op de grond komen. We besluiten de volgende dag al snel het stalen ros te beklimmen want we hadden ook al wat voorwerk gedaan om enkele fietsroutes samen te stellen. Met 6 E-bikes en twee mountainbikes vertrekken we langs de Ourthe en passeren de nodige dorpjes en gehuchten. We zien het echte leven op het platteland in Wallonië en stellen vast dat er veel verschil is hier. Veel woningen zijn vervallen en verkeren in slechte staat. Maar af en toe staat er een pandje tussen dat geheel nieuw of vernieuwd is en dan meteen top onderhouden. We zijn het erover eens dat als dit gebied dichter bij Brabant lag het interessant zou zijn om een of enkele pandjes op te kopen en op te knappen. Maar goed, nu blijft het bij bekijken en voorbij fietsen.

Op de terugweg zien we hoe het toerisme een stadje als Durbuy in zijn greep heeft. Het voordeel voor ons is dat hier wel terrasjes open zijn, in tegenstelling tot in veel andere dorpjes.
De donderdag besluiten we om een wandeling te gaan maken naar een kruis dat we vanaf de camping boven op een berg zien staan. Het wordt een mooie wandeling, net te doen voor iedereen en op de terugweg zien we rotsbeklimmers in actie.