Fietsers overspoelen de Kempen

 regen weerhoudt de tweewielers niet

Lage Mierde – Via de Oirschotsedijk kwamen ze Haghorst binnen. Een beetje regen houdt een echte vierdaagse fietser niet thuis. Met iets meer dan 300 deelnemers brak de fietsvierdaagse Lage Mierde dit jaar geen records, maar op de regenachtige woensdag – de tweede dag-  stapten er wel enkele tientallen minder op de fiets “Normaliter nemen veel deelnemers ook nog de verlenging in de route, maar niet als het regent,” weet Jan Kokken die halverwege de stempelpost bemand. Kokken moet de deelnemerslijst afkruisen en tegelijk stempelen. Zijn vrouw, normaal zijn maatje op de stempelpost, viel op de heenweg al uit met een lekke band.

Bij het vertrek in café Dorpzicht in Lage Mierde zagen Toon Hermans en Henk van de Berg de deelnemers elke dag vrolijk vertrekken. Campinghouder Wout Vinken bijt met een kleine veertig gasten van zijn camping het spits af. De overige starters kunnen voor de middag of de avond start kiezen.

“Elke dag weer nieuwe routes ontdekt,`  glundert Jan Fiers van de organiserende buurtvereniging Kloosterstraat.

Vrijdag is de laatste dag van de vierdaagse en tegelijk de dag dat de Belgische grens gepasseerd wordt. Via landgoed De Utrecht trappen de deelnemers naar Poppel waar de uitbating van het Hegse Stalleke de rustpost is.

Bij Dorpzicht liggen dan 303 medailles klaar voor iedereen die minstens drie dagen deelnam.

 

foto:deelnemers aan de fietsvierdaagse trotseren de elementen