Meis van Veldhoven op Koningsdag:

Jong Nederland kleurt Oranje

 

ED april 2015 

Reusel – Zo’n 450 kinderen maakten in Reusel gebruik van de Oranjespelen die door Jong Nederland in en om zaal De Valk opgezet waren. Buiten op het parkeerplein aan de Kruisstraat de wat grotere spellen, zoals het kratje stapelen. Binnen in De Valk workshops zoals  dance, DJ en  darten. De kleinste koters worden geschminkt waardoor het al snel een bonte kermis is.  

Alle kinderen die arriveren krijgen van leider Tom Lavrijsen een verzamelkaart, waarop ze aan kunnen tekenen welke spellen ze al gedaan hebben. “We zijn met een kleine zestig begeleiders van Jong Nederland aanwezig,” zegt Lavrijsen. “Alles moet veilig uitgevoerd kunnen worden en ieder heeft er zijn taak”

Meis van Veldhoven (8) ontdekte nog een andere workshop: zelf frites bakken. Met een kleine dunschiller probeert ze een enorme aardappel van de schil te ontdoen. Als die klaar is mag ik hem nog in blokjes snijden, waarna het geheel gebakken wordt. daarna natuurlijk zelf opeten.”Met haar vriendin aan haar zijde blijft Meis geconcentreerd werken.“Wij slaan hier twee vliegen in één klap,” vertrouwt Karen Huijbregts toe. “We bezorgen de jeugd tot dertien jaar een leuke dag, daarnaast laten we ze kennis maken met activiteiten zoals ze later bij Jong Nederland kunnen doen. Onze vereniging heeft 280 leden uit heel Reusel-De Mierden, maar jonge aanwas kunnen we altijd nog gebruiken.

 

Kelly Beerens (9) is een van de kinderen die buiten aan de wat ruigere spellen deelneemt. Met een gordel om haar middel staat ze op een stapel van negen bierkratten. Als ze de tiende erbij probeert te wurmen valt de hele handel om en bungelt ze aan een touw onder een grote hoogwerker. “Ze is niet bang uitgevallen,” zegt haar moeder die relaxt toekijkt.