Meiden willen voetbal maar dan wel samen
ED Januari 2012

Hooge Mierde – Als het aan Yvonne Meulenbroeks en Joy Spooren ligt voetballen ze binnenkort in een echte meisjescompetitie. De twee meiden uit Hooge Mierde, resp 12 en 11 jaar oud, vonden dat het tijd was om een eigen voetbalteam op te richten. Ze deden een oproep die negen aanmeldingen opleverde, het is net voldoende om te starten. Ook de eerste tegenstanders stonden al te trappelen: de jongens van het E1 team van HMVV. Ook al werd het 18-0 voor de jongens, de meiden gaan door.
“In vind het leuk om met de bal bezig te zijn,” zegt Joy Spooren.
“Ik vind het leuk om me in te spannen, dat ik soms vies wordt is dan helemaal niet erg,” vult Yvonne Meulenbroeks aan.
Ze waren op hetzelfde moment op zoek naar een nieuwe sport en ze vonden het stom dat ze in Hooge Mierde niet voor voetbal konden kiezen.
“Er zijn hier wel meisjes die voetballen,” legt Joy uit. “Die spelen dan als meisjes in een jongensteam, maar dat wilden wij niet.”
 “In Hooge Mierde kun je eigenlijk alleen maar kiezen voor korfbal,” vult Yvonne aan. “Nu is korfbal geen verkeerde sport maar om echt een keus te hebben moet je wel uit meer dingen kunnen kiezen.”
Nadat de eerste aanmeldingen binnen kwamen begonnen ze ook al met trainingen. Ze mogen daarbij gebruik maken van de faciliteiten van HMVV, de voetbalclub uit Hooge Mierde. De beide vaders werden gestrikt om de trainingen te verzorgen en elke dinsdagavond is het vaste prik.
“Ik hoop dat we in de toekomst ook in een competitie kunnen gaan spelen,” kijkt Joy vooruit.  Haar vader, Peter Spooren, traint in Hooge Mierde ook een damesteam, hij voorziet voordelen als meisjes jonger beginnen met voetbal.
De Hooge Mierdse meiden spelen voorlopig nog op een klein veld in een team van zeven spelers. Ze hebben de benodigde spelers voor een team bij elkaar maar ze kunnen nog meer nieuwe aanmeldingen gebruiken. Meisjes tussen de negen en twaalf jaar oud kunnen zich bij Yvonne (013-5092995) of Joy opgeven (013-5091673).


De groepsfoto met tweede van Links Joy Spooren en 5-de van links Yvonne Meulenbroeks.